De ce este nevoie de WikiLeaks?

decembrie 8, 2010

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks

Sursa foto Adevarul.ro

De cateva zilele bubuie ziarele legat de arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange. Citind prin presa majoritatea articolelor aparute pe acest subiect mi-am pus intrebarea de ce este nevoie de un site ca WikiLeaks? Din punctul meu de vedere e important ca sa se afle despre ce s-a intamplat in razboaiele din Irak si din Afghanistan dar cu o oarecare limitare/cenzurare a informatiilor. De ce?

Informatiile postate pe WikiLeaks consider ca instiga doar la ura. Ura cetatenilor fata de guvern si armata si ura intre tari, ura care se poate transforma in alte conflicte armate cu pierdere de alte vieti omenesti.  WikiLeaks, din punctul meu de vedere, a fost o metoda teribilista a unor oameni de a se razbuna pe nedreptatea facuta de altii altora.

Pe mine personal sau pe oricare om care duce o viata obisnuita, aceste informatii nu vad cu ce m-ar ajuta sau ne-ar ajut.  Putem doar  sa constatam ca a nu stiu cata oara niste soldati au depasit limitele normalului in ceea ce priveste conduita lor intr-un razboi. Daca poti afirma ca exista limite si normal intr-un razboi.

Personal consider ca domnul Julian Assange a creat acest site doar din teribilism, egoism, frustrare, aroganta si dorinta de afirmare. Avand acele documente secrete in mana putea sa le foloseasca altfel pentru a ajuta lumea. Atata timp cat exista ONU si alte organizatii mondiale care sustin buna intelegere intre natiuni acele acte secrete poate era mai bine sa ajunga acolo decat pe un site public.

Informatiile postate pe WikiLeaks puteau avea consecinte grave instigand si mai mult la alte acte teroriste contra Statelor Unite si a multor alte tari.  E de ajuns ca niste persoane extremiste si nationaliste sa citeasca si sa interpreteze intr-un anumit mod anumite informatii secrete, iar pericolul altor antentate teroriste sa ia proportie.

Concluzia ar fi ca sunt de acord cu libera circulatie a acestor documente secrete, dar cu o oarecare discretie.  In sensul, ca acestea sa nu ajunga in mana oricui ci, in mana persoanelor care intr-adevar pot face ceva pentru a indrepta situatia pe cale legala si in pace.

Despre Julian Assange mi-am spus parerea mai sus.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: