Femeile si imaginea de sine

august 17, 2010

Femeia de azi căută perfecțiunea în tot ceea ce face: aspectul fizic, job, căsnicie/viața sentimentală, relația cu cei din jur, etc. Astăzi aș vrea să scriu despre aspectul fizic. Femeia modernă este asaltată zilnic de o presiune constantă cu privire la cum trebuie să arate, ce trebuie să îmbrace, ce să mănânce. Practic femeia modernă de astăzi trebuie să fie slabă, frumoasă și tânără asta susțin ei.
Experții, psihologii, terapeuții, doctorii, jurnaliștii editorii de modă, designerii, producătorii de cosmetice sunt cei care dau tonul. Toți susțin că femeile trebuie să fie slabe, frumoase și mereu tinere. Oriunde întoarce capul femeia găsește reviste glossy în care toate modelele arată perfect, la televizor e vorba doar despre perfecțiune si cum o poți atinge ca și femeie, cum să slăbești, cum să te îmbraci ca să fii mereu tânără, ce să mănânci.
Partenerii de viață asta cer unei femei aceste lucruri pentru că asta sunt ei obișnuiți să vadă peste tot. Femei tinere, slabe și frumoase. Nu mai contează ce însemni tu ca și femeie contează felul în care te îmbraci, cât de slabă ești, cât de curtată ești, dacă într-adevăr îți arăți vârsta.
E devastator pentru psihic să fii constant sub o presiune din partea celor care te înconjoară și să ți se ceară continuu să fii perfectă, fizic vorbind.
Să fim serioși 99% din ce apare la televizor sau în reviste și susțin că femeia trebuie să fie așa sunt pure MINCIUNI. Nici un fotomodel din reviste nu este perfect. 99% din pozele ce apar în reviste sunt trucate. Gata cu lăbărelile alea scârboase în care vai sunt femeia perfectă. Am 40 de ani dar arăt de 28 și sunt mai sexy ca niciodată. Să fim serioși cine mai înghite porcării de astea are creierul murat de prostiile televizate și scrise în presă.

Cine crede că chiar așa arată Mihaela Rădulescu s-a stricat la cap!
Cu siguranță nu sunt prima care postează acest video ca și dovadă concretă că nici o așa zisă vedetă nu își arată adevărata față în reviste.

Și când mai citești câte un articol de la o vedetă de asta autohtonă în care susține sus și tare că ea este exact așa cum a facut-o mama. Nu și-a pus nici un silicon, nu are pic de botox doar sport și apă cu lămâie. Hai să fim serioși. Miile de ore petrecute în tot felul de saloane alea nu se pun. Tratamente anticelulitice, antivergeturi, antiîmbrătânire, păcat că nu sunt și antimândrie și antiminciuni. Toate sunt pure bullshituri inventate de firme de cosmetică, editori de presă, producători de emisiuni și nu numai pentru a stoarce bani pe baza neîncrederii femeilor.
Un exemplu clar de prostie de bubuie găsiți aici.
În știre se vorbește de ceva tratament iar când cosmeticiana este întrebată dacă există vreun risc aceasta spune clar că DA!Grăsimea are un rol protector a organelor. Și restul este tăiat la montaj că de nu dă bine.
Partea rea e că toate aceste minciuni fac ca și partenerii de viață să pună presiuni asupra partenerelor lor ca să arate cât mai bine. Bărbații ajung să își lase partenerele pentru simplu fapt că s-au îngrășat sau au celulită. Totuși,nu ar trebui să se uite faptul e că și corpul lor suferă modificări în timp. Dar, nu femeia trebuie să arate perfect, iar bărbatul să aibe burta până la pământ de nu își mai vede nici p..a.

Femeia prin construcția ei este cea care oferă cel mai mult într-o relație, iar când cei din jur mai vin cu replici de genul: Vai ce te-ai rotunjit! , Când ai fost ultima oară la coafor? Că ai un păr ca o mătură , Vai ce te-ai îngrășat! Sigur trebuie să îți iei alt palton la iarnă că uite cât ești! , Tu nu te epilezi niciodată? Ele își pierd încrederea în ele, devin frustrate ți încep să piardă din încrederea de sine.
Două exemple clare de percepție distorsinată a unui bărbat față de o femeie și a unei femei față de un bărbat găsiți aici. Urmăriți obiectiv și cu atenție emisiunea pentru a înțelege despre ce este vorba. Vio și Vali s-au plăcut pe întuneric, dar când s-au văzut la lumină și-au dat seama că nu se plac fizic. Interesant e totuși cum argumentează decizia Vali. Vali o refuză pe Vio pentru că nu îi place cum arată. Pardon el arată ca Brad Pitt și nu îmi dau eu seama?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: