Ce poti face cu Social Media Marketing?

noiembrie 4, 2009

Primul meu raspuns ar fi MULTE. Dar in mod normal cand dai un raspuns e frumos sa si argumentezi.
Astfel, din punctul meu de vedere cu Social Media Marketing poti realiza urmatoarele:
1. Atingerea obiectivelor de branding;
2. Fidelizarea clientilor existenti;
3. Construirea unei baze de date cu clienti;
4. Cresterea traficului catre site-ul companiei;
5. Abordarea unor piete noi;
6. Eficientizarea si reducerea costurilor unei campanii publicitare.

Si ca sa nu ziceti ca doar suna bine ce am scris mai sus, am si un mic exemplu:

Marketing Essence 2009 – conferinta de marketing la Tirgu-Mures. Un eveniment nou nout dedicat directorilor de marketing, managerilor, directorilor generali și executivi, studenților, dar și tuturor celor interesați de marketing. Mai multe detalii gasiti pe site.
Cum ne-am folosit de Social Media Marketing?

– Retelele de microblogging:

Am postat pe Twitter (click aici pentru a vedea discutiile) si cirip.ro informatii despre conferinta si oferte, intrebari si raspunsuri.
Nu putea lipsi din aceasta tactica nici folosirea site-ului spixii.ro pentru a reuni intreaga discutie despre Marketing Essence 2009. Click aici pentru a vedea si a te implica in discutie.

– Facebook:

Am creat o pagina pentru Marketing Essence 2009 si am trimis invitatii tuturor celor care ar putea fi interesati sa participe. Click aici pentru a vedea pagina evenimentului.
Ca si linkuri am postat cam tot ce a aparut pe online despre conferinta. Multumesc pe aceasta cale tuturor partenerilor nostri si tuturor celor care au scris despre conferinta. Click aici pentru a vedea pagina cu linkuri.
Am trimis celor interesati si mailuri directe cu ofertele si noutatile cu privire la conferinta.

– Linkedin.com:

In mod evident, fiind o conferinta dedicata specialistilor si nu numai, nu putea lipsi o pagina pentru evenimentul nostru nici de pe http://www.linkedin.com. Click aici pentru a vedea pagina evenimentului si pentru a te alatura participantilor.

Multumesc tuturor celor care au scris despre Marketing Essence 2009 si sa ne vedem cu bine pe 21 noiembrie la Tirgu-Mures. Asa ca sa mai fac un pic de reclama pe langa faptul ca veti veni la un eveniment interesant veti putea vizita si un oras superb. Nu o spun pentru ca este orasul meu natal, pentru ca chiar nu este.
Despte Tirgu-Mures puteti afla mai multe dand clik pe linkul de aici.

Daca aveti sugestii, critici, reclamatii asupra modului in care m-am folosit de SMM pentru a promova conferinta nu ezitati sa comentati. Ma astept ca Ovidiu Negrean si Adrian Soare , speakeri la Marketing Essence 2009 sa ma traga de urechi daca nu am procedat bine cu promovarea conferintei folosind SMM. 🙂

Reclame

One Response to “Ce poti face cu Social Media Marketing?”


  1. Ceea ce spui tu este corect. As avea doar putin de adaugat, si anume ca in social media este foarte important sa oferi, pentru ca apoi sa fii indreptatit sa primesti la randul tau.

    Sa oferi informatii relevante si multa atentie, pentru ca se stie ca cei ce folosesc social media sunt sau cel putin in cadrul mediei sociale se comporta mult mai egocentrist.

    Referitor la promovarea evenimentului, nu ar strica sa incerci o promovare mai puternica pe linked in, pt ca asa cum ziceai si tu, e un eveniment ce se adreseaza profesionistilor, care sunt deja acolo.

    In scopul asta, sa ai grija ca toti participantii si mai ales speakerii sa isi confirme participarea / discursul din cadrul evenimentului.

    Acest aspect este foarte important, pt ca participarea urmeaza sa apara in stream-ul contactelor acelei persoane, promovand puternic evenimentul si putand astfel sa se creeze o oarecare viralitate.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: