Mini supermaketelor de cartier, incotro?

octombrie 4, 2009

Subiectul acestui post e un aspect care ne priveste pe noi toti, pe noi cei care nu mergem in fiecare saptamana la supermarketurile mari din orase sa luam o paine, sau ceva marut. Noi cei care trebuie sa suportam nesimtirea vanzatoarelor, supraveghetoarelor de sala, produsele de proasta calitate pe care de multe ori le cumparam de nevoie.
Situatia actuala:
Aceste asa-zise branduri de mini supermarketuri de cartier se vor a castiga batalia cu supermarketurile si hypermarketurile adevarate din Romania. Au fost ele pe faza la schimbare si in loc de ABC, alimentare, aprozare si-au pus denumiri englezesti pe principiul liberalismului. Si-au amenajat alimentara dupa modelul supermaketelor. Si-au pus sistem de supraveghere, cosulete la intrare si portite de metal. Au cumparat uniforme frumoase angajatilor.
Cam acestea sunt lucrurile pe care le-au facut fostii patroni de alimentare, actuali „manageri”. „Manageri” care cica au facut marketing intern.
Ok. Au facut ceva dar, au uitat cateva probleme mari:

Angajatii
Patronilor romani le place sa angajeze femei care nu au nici un chef sa fie acolo, care sunt nemultumite de salariul primit, care nu sunt motivate in nici un fel, care nu vreau sau nu le intereseaza sa isi faca treaba cum trebuie.
Dezavantajele unei astfel de „strategii” sunt foarte multe. Ca sa o scurtez problema e cam in felul urmator->antipatica vanzatoare intra in contact cu clientul -> clientul observa ca nu este tratat cu respect si reactioneaza -> evita achizitionarea de produse din respectivul magazin, nu are o atitudine pozitiva fata de „brand” ->intra cu scarba in respectivul magazin -> spune inca altor 20 de potentiali clienti care este atitudinea angajatelor fata de clienti. Si de aici –> vanzari reduse , bani putini, neplata salariilor, a furnizorilor si a celorlalte cheltuieli. In plus, de aici rezulta o alta sursa de stres si iritare pentru minunatele angajate. Angajate care se vor comporta inadecvat si cu multi alti clienti. Totul e un cerc, iar rezultatul final va fi unul exploziv.
Sa nu ma intelegeti gresit, nu acuz angajatele, ci „managerii”. Habar nu au cum sa-si pregateasca angajatele, se gandesc doar cum sa faca avere fara a face nimic, fara a plati salarii mai bune, fara a investi unde chiar este nevoie. Multi sunt „smecheri de Romania” care profita de angajate, care nu vor sa plateasca salarii, care se cred stapani unde chiar nu e cazul.
Sunt oameni implicati in politica, oameni cu influenta in zona, care profita de pozitia lor si incearca sa nu permita altora mai buni sa intre pe piata.
Ca si concluzie, cred ca Romania e o bomba cu ceas. Romania sta sa explodeze in orice clipa. Vreau si sper ca noi oamenii de rand care ducem tot greul sa ne trezim si sa facem ceva pentru noi.
Majoritatea romanilor s-au saturat de pitzipoance, smecheri, hoti, comunisti si tampiti care au supt la altii pentru a ajunge undeva.
Pana nu moare actuala generatie de politicieni nu va fi niciodata ordine la noi in tara. M-am abatut de la subiect, dar o sa revin asupra acestuia.
Im portant e sa nu uitam sa speram ca va fi mai bine.

Reclame

3 Responses to “Mini supermaketelor de cartier, incotro?”

  1. Decebal Says:

    Nu ti se pare ciudat titlul… viitorul, ….., incotro? Imi aduce aminte de cliseul cu „cobor jos”


  2. Desi a crescut destul de mult ( 43 % cota de piata ), comertul modern este inca in urma celui traditional. Cei descrisi de tine in articol nu vor avea viata lunga si supusi presiunilor vor inchide magazinele. In locul lor eu vad magazinele cu suprafata de vanzare restransa ( asa-zise de prozimitate ), aproape de casa, cu program prelungit sau chiar non-stop, cu servicii de calitate ( nu vor avea incotro ), pentru cumparaturile de urgenta.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: